Springa maraton


Löpning / fredag, maj 4th, 2018

Kvinna som joggar
När det kommer till att springa så finns det många som drar en djup suck medan andra kanske ser det här som meningen med livet. Det kan vara svårt att komma igång med löpning, speciellt eftersom det beror mycket på ens dagsform. Uthållighet och disciplin är två faktorer som dock kan göra att både den som joggar till vardags och den som aldrig sprungit i hela sitt liv kan klara av att springa ett maraton. Ett maraton är lite mer än 42 kilometer och var från början en gren i de olympiska spelen.

Man ska alltid lyssna på kroppen när man springer. Även om det är en av de absolut enklaste sporterna man kan utöva så är det även en sport som kan medföra många skador. footmender hjälper om du känner att dina fötter behöver lite extra omvårdnad efter många rundor i elljusspåret. Hållningen när man springer kan påverka ryggen som i sin tur kan påverka i princip alla muskler i kroppen. Om du känner att du får ont nät du springer så kan yoga för löpning vara ett bra alternativ. Det är så himla viktigt att man stretchar både innan och efter träning. Om man inte gör det kan risken för skador öka. Det är även bevisat att man utvecklas snabbare om man stretchar.

Löpare i ett lopp
Förutom stretching behöver kroppen tid för återhämtning. Det kan vara påfrestande för kroppen om man från ingenstans börjar springa 4-5 gånger i veckan. Börja hellre i en lagom takt som gör det möjligt för kroppen att hänga med i den nya livsstilen. Jogga i lagom tempo 2-3 gånger i veckan och kombinera gärna med annan träning. När du känner dig redo ökar du sträckan successivt. Att löpa blir som meditation för den som springer en längre sträcka. Man kommer in i ett sinnestillstånd som får en att känna att man kan fortsätta hur långt som helst.

Det finns flera festliga och vackra lopp världen över. I New York kan man springa genom gatorna på Manhattan, medan i Shanghai springer man i tunneln som går under Pudong floden. Många kombinerar dessa loppen med att resa, vilket skulle kunna vara ett ypperligt sätt för även dig om du vill både utvecklas som löpare samtidigt som du får upptäcka världen. Leta efter lopp online som passar dig!