Behöver du motivation för din löpning?


Löpning / söndag, december 30th, 2018

Vare sig du är en inbiten löparfantast eller nyligen fått smak för att springa kan det behövas en dos motivation. Vad är då bättre än att planera in ett lopp? Det finns massvis runt om i världen – här kommer våra bästa tips!


För den som precis har börjat löpträna såväl för den mer rutinerade löparen kan det dock vara bra att tänka på att följa ett träningsprogram om man ska ställa upp i en tävling. Det kan vara lätt att överträna och dra på sig löparskador som åderbråck eller löparknä. Det går dock att ta bort åderbråck medan löparknä kräver behandling och vila istället. Så ha träningsschema i huvudet när du läser om nedanstående lopp!

Tävlingen Stockholm Maraton är ett kraftprov för den som gillar utmaningar. Det drygt 42 kilometer långa maratonloppet sker i början av sommaren i den svenska huvudstaden Stockholm. Loppet är mentalt utmanande då det inte bara är långt (som alla maratonlopp) utan även har en speciell bana. Löparna springer nämligen två rundor genom staden! Dessutom är Stockholm lite kuperat vilket gör banan extra hård.

För den som inte vill springa kuperat men ändå klara av den magiska distansen som ett maraton innebär är Berlin Maraton att föredra. Loppet är känt för att vara ett där löpare kan slå sina tidigare tidsrekord eftersom banan är så platt! Dessutom är publiken fantastisk i denna stad! Berlin Maraton sker varje år i september. Staden Berlin är även nära oss i Sverige och loppet passar perfekt att kombinera med en weekendresa.

Det berömda New York Maraton är ett lopp som många drömmer att springa. Storstaden New York har en speciell magi som även smittat av sig på det berömda loppet. Ofta fullbokat är det viktigt att boka en plats långt tid innan. I dag är det också många svenska träningsföretag som erbjuder paketresor till New York Maraton, vilket kan vara värt att kolla närmare på. Springer man det här loppet är det bra att komma några dagar innan för att kroppen ska hinna anpassa sig.


Självklart behöver man inte satsa på att springa ett maratonlopp. I Sverige finns det massvis med andra roliga tävlingar från fem kilometer och uppåt. Det finns till exempel Vårruset som sker varje vår, i maj och juni månad. Vårruset är ett lopp för bara tjejer och distanserna börjar på fem kilometer. Ett annat populärt lopp är Midnattsloppet som sker med en starttid vid midnatt. Det sker i olika svenska städer som Stockholm och Göteborg. Dess tävlingsdistanser börjar också på fem kilometer. Det allra första loppet skedde runt om Södermalm i Stockholm redan år 1982 och har varit populärt ända sedan dess. Ett annat roligt lopp är även Colour Run. Det är ett internationellt evenemang som sker i olika städer där deltagarna i det fem kilometer långa loppet duschas i färg vid flera tillfällen.