Funktionskläder för löpning


Löpning / lördag, december 23rd, 2017

Att löpträna innebär oftast att man tränar utomhus, undantaget om man står på ett löpband och springer. Träning utomhus ställer betydligt större krav på ens träningskläder, eftersom man måste hålla sig varm även när det är kallt ute. En fara kan till exempel vara att man svettas och sedan kyls ned för att det blåser eller är kalla temperaturer. Då kan det vara en stor fördel att ha kläder av funktionsmaterial. Funktionsmaterial kan vara olika utformade och ha olika funktioner, men det vanligaste är att plagg av funktionsmaterial andas, det vill säga att de leder bort fukten från kroppen. Det betyder att man kan hålla sig torr och varm även om man svettas och trots att det är kallt ute.

När det gäller kläder utanför löpspåret vill man dock sannolikt ha något lite mer elegant än kläder i funktionsmaterial, hur praktiska de än är. På Outletsverige.se kan du till exempel köpa en snygg Esprit-klänning, som passar perfekt nu till jul och nyår. Då kommer du att ha passande kläder både när du är ute på löprundan och när du ska iväg på fest.

När man köper kläder i funktionsmaterial är det dock viktigt att komma ihåg att inte tvätta dem med sköljmedel. Sköljmedlet täpper nämligen igen tygets ”porer”, vilket gör att de förlorar sin andningsfunktion.