Undersök intresset för löparloppet med enkätverktyg


Okategoriserade / fredag, augusti 11th, 2023

Är du sugen på att anordna ett eget löparlopp? Vilken bra idé! Det finns dock några saker du bör tänka på innan du snitslar ut sträckan och beställer nummerlappar. Det första du bör göra är att kolla intresset för ditt lopp.

Använd ett enkätverktyg

Svunna är dagarna då du fick lov att skriva ut mängder av enkäter för att sedan dela ut dem till massor av människor för hand. Idag kan du istället använda dig av ett smidigt enkätverktyg online. De som deltar i enkätundersökningen kan således då också svara online. Det gör det mycket enklare för dig att sammanställa data och ta reda på hur stort intresset för ditt lopp är.

Frågor som kan vara bra att ställa

Vad ska du då fråga om i din enkät? Det kan till exempel vara smart att fråga om vilket datum som passar de flesta att springa på. Du bör också fråga om vilken typ av lopp det finns intresse för att springa. Vill de flesta ge sig ut på en lång ultra eller är det kortare distanser som gäller? I övrigt kan det vara smart att fråga om löparvana så att du vet om du behöver anordna flera olika klasser.

Tänk på det här när du drar banan

När det är dags att dra en bansträckning är det viktigt att du vet att det nu finns nya regler för lopp på statliga vägar att förhålla dig till. Du kan också behöva ta ställning till om du ska placera ut vätskekontroller om det är ett långt lopp som du anordnar.