Att välja rätt träningstights för löpning


Löpning / måndag, juni 5th, 2023

Oavsett vilken träningsform du föredrar är det till fördel om du har på dig ett par flexibla träningsbyxor så att du kan röra dig ordentligt. Men det är extra viktigt för dig som tränar löpning. De flesta har på sig ett par träningstights när de tränar. Men eftersom det finns en hel del olika varianter att välja bland kan valet kännas svårt. Därför kan du läsa mer om hur du väljer rätt träningstights för dig i följande text.

Hög eller låg midja

En sak som är bra att börja utgå från är personliga preferenser vad gäller midjan. Det finns träningstights med hög midja i olika modeller och färger för dig som föredrar det. Ett par höga tights är bekvämare för många och hjälper till att hålla in magen samtidigt som tightsen hålls på plats ordentligt. Oftast sitter de under naveln. Sedan finns det även tights med lägre midja som sitter närmare höfterna och är för dig som känner dig mer bekväm i det.

Ribbat eller seamless

Förutom att det finns klassiska träningstights finns det också flera andra varianter. Det finns till exempel de utan söm och kallas därför för seamless. Sedan finns det även tights som är ribbade, vilket ger tightsen en viss textur.

Med fickor

Behöver du bära med dig exempelvis nycklar kan ett par tights med fickor vara det mest ultimata för dig. Fickorna sitter oftast placerade på sidan av låret. Det är olika hur stora fickorna är. Men du ska åtminstone få plats med nycklar och bankkort i dem.